De oplossing voor u: online mediation

Er gaat natuurlijk niets boven persoonlijk contact. Echter, in deze tijd waarin persoonlijk contact opzoeken, geheel terecht en begrijpbaar, wordt afgeraden is digitale communicatie een mogelijke oplossing voor u.

Naast de traditionele vorm van mediation waarbij u samen met de wederpartij en de mediator om tafel zit, bestaat er ook online mediation. Ook hierbij begeleidt de mediator u bij het vinden van een oplossing met de andere partij. Het enige verschil hierbij is dat de mediation geheel of gedeeltelijk online plaatsvindt in een beveiligde omgeving.

Online mediation: wat is de werkwijze?

  • Online mediation begint met het invullen van een uitgebreide vragenlijst die u via een gecodeerde mail ontvangt;
  • Aan de hand van uw antwoorden en die van de andere partij krijgt de mediator een goede indruk van wat de situatie is en wat er speelt;
  • Vervolgens neemt de mediator contact op met beide partijen en worden er afspraken gemaakt met u en de andere partij over de te volgen weg.

Voordelen van online mediation

  • U kunt vanuit een vertrouwde omgeving deelnemen;
  • U kunt direct met elkaar het gesprek aangaan;
  • U kunt alle partijen zien en horen;
  • U krijgt ook in deze moeilijke tijden de optimale mogelijkheid om gezamenlijk misverstanden en/of conflicten met elkaar op te lossen.

Net als bij persoonlijke (face-to-face) mediation werken de partijen samen met de mediator aan een gezamenlijke toepasselijke oplossing. Tot slot maken de partijen gezamenlijk afspraken. Deze afspraken worden hierbij vastgelegd in een afsprakenovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.

Wilt u graag een oplossing voor uw probleem vinden? Neem dan vrijblijvend contact op via info@heteiland.eu of bel ons op tel.nr. 06-20006334.