Hoe effectief zijn emoties?

Irriteer jij je ook zo aan een ander of aan een hele groep? Ben je heel erg boos, enorm verdrietig, verschrikkelijk teleurgesteld, extreem blij, bijzonder bang of juist hopeloos verlieft? Misschien maak je je wel heel erg veel zorgen en kun je niet meer helder denken? Wees dan alert, op het moment dat emoties aanwezig zijn, kan je waarneming ernstig vertroebelen en reageer je zelden effectief.

Mijn ervaring is dat waar de meeste emotie zit, daar is ook het meeste werk te doen.

Wanneer emoties en hoe pak je dat aan?

Op momenten dat wij mensen in een situatie terecht komen die gepaard gaan met grote druk of stress, dan hebben we de neiging om primair te reageren. Onbewust gaan we dan reacties geven/vertonen en we vertrouwen ineens meer op onze (oer)instincten; schelden, vechten, vluchten of bevriezen.

Kijk met de nodige compassie/begrip naar de ander. Niemand schiet expres in zijn emoties en vaak is er meer aan de hand. Blijf kalm, ga de emotie(s) niet ontkennen probeer iemand gerust te stellen en laat de ander zijn/haar verhaal vertellen. Luister naar zijn/haar verhaal en kijk naar hoe de ander non-verbaal reageert.

Heb jij te maken met emoties in je omgeving die moeilijk te hanteren of op te lossen zijn? Vraag dan de hulp van ’t Eiland. Wij kunnen je helpen inzicht te krijgen in de ontstane situatie, om vervolgens gezamenlijk naar een oplossing te zoeken. Klik op de bijgevoegde link //www.heteiland.eu/ of stuur ons een bericht via LinkedIn. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen via 0620006334.

# Bedrijfsartsen #Bedrijfsleiders #Regiomanager #District leiders #HR Managers #P&O managers #CEO #Directeuren #Arbeidsdeskundigen #Re-integratie adviseurs #Bestuursleden