3 veel gestelde vragen over een vertrouwenspersoon

De inzet van een Vertrouwenspersoon is een onmisbaar element in het streven naar een goed werkklimaat en daarmee aan het rendement van de medewerker en de organisatie. De mogelijkheid om in vertrouwen, in een veilige omgeving, als melder je verhaal te kunnen doen, leidt tot minder verzuim en de-escalatie.

De daarbij behorende beroepshouding van de Vertrouwenspersoon is er een van empathie, goed kunnen luisteren en onafhankelijkheid binnen de organisatie.

 3 veel gestelde vragen:

 • Wat doet een vertrouwenspersoon?
 1. Opvangen en begeleiden van medewerkers die last hebben van intimidatie, pesten, agressie of geweld of discriminatie.
 2. Voorlichten/informeren van medewerkers over de werkwijze van de vertrouwenspersoon.
 3. Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management over knelpunten in het beleid.
 • Waarover kun je praten met een vertrouwenspersoon?
  Veel voorkomende onderwerpen zijn: functionerings- of beoordelingsgesprekken / reorganisaties / conflicten / integriteitskwesties / privéproblemen.
 • Waarom zou een bedrijf een extern vertrouwenspersoon inschakelen?
  Een vertrouwenspersoon is intern vaak moeilijk te combineren met andere functies.
  Daarom is het een goede optie een externe vertrouwenspersoon in te schakelen. Maar ook voor vervanging bij vakantie van een vertrouwenspersoon, bij ziekte of anderszins, kan een externe vertrouwenspersoon worden ingeschakeld. 

‘t Eiland investeert graag in een eerste kennismaking en kosteloos adviesgesprek. Graag adviseren wij u wat de Vertrouwenspersoon in uw situatie voor u kan betekenen.

Stuur ons een bericht via de contactpagina van deze site, natuurlijk kunt u ook rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen via 0620006334.

# Bedrijfsartsen #Bedrijfsleiders #Regiomanager #District leiders #HR Managers #P&O managers #CEO #Directeuren #Arbeidsdeskundigen #Re-integratie adviseurs #Bestuursleden